Tortuleţe cu cremă
PrinteazaTortuleţe cu cremă
- 50 g zahăr
- 1 vârf scorţişoară măcinată
- 1 lămâie
- 125 g mascarpone
- 150 g brânză dulce de vaci
- 500 g căpşuni
- 2 linguri miere
- 30 g fistic
Preparare:
Dezgheţaţi aluatul conform instrucţiunilor de pe pachet. Incingeţi cuptorul la 200°C. Ungeţi cu grăsime 12 forme de brioşe sau o tavă pentru brioşe. Tăiaţi aluatul în 12 bucăţi puţin mai mari decât formele. Tapetaţi cu ele formele.
Aşşezaţi hârtie pentru copt pe aluat, presăraţi câteva boabe usscate (spre exemplu, mazăre sau fasole) şi coaceţi aluatul circa 15 minute. Amestecaţi 1 lingură de zahăr cu scorţişoara.
Scoateţi tortuleţele din forme şi îndepărtaţi boabele uscate. Presăraţi zahărul şi scorţişoara pe aluat şi lăsaţi-l să se răcească. Stoarceţi lămâia. Amestecaţi mascarpone cu brânza dulce, sucul de lămâie şi restul zahărului.
Spălaţi căpşunile, curăţaţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Amestecaţi-le cu miere. Tocaţi fisticul. Aşezaţi crema de mascarpone peste tortuleţe, adăugaţi căpşunile şi, eventual, presăraţi fisticul.
Pofta buna!
As fi preferat sa vad si o poza la reteta asta. Oricum, pare interesanta. Si eu folosesc fistic la unele prajituri, e foarte bun.