Tortulete cu iaurt
PrinteazaO reteta delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra.
- 100 g unt
- 150 g biscuiţi cu cocos
- 6 foiţe de gelatină
- 400 g zmeură
- 500 g iaurt cu lămâie
- 150 ml frişca
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Topiţi untul şi lăsaţi-l să se răcească. Puneţi biscuiţii într-o pungă şi pisaţi-i cu sucitorul de lemn până se fac pesmet. Amestecaţi-i cu untul. Aşezaţi şase inele pentru desert (10 cm) pe o tavă cu cartie pentru copt, împărţiţi pesmetul în mod egal şi lăsaţi-le la rece cca. 1 oră.
Inmuiaţi gelatina. Spălaţi zmeura şi lăsaţi-o puţin în apă, apoi uscaţi-o pe un prosop de hârtie şi alegeţi-o. Bateţi iaurtul într-un castron. Dizolvaţi gelatina la foc redus şi amestecaţi-o cu 4 linguri de iaurt. încorporaţi-o apoi în restul iaurtului şi lăsaţi-l cca. 15 minute la frigider.
Bateţi frişca, apoi turnaţi zahărul pudră în ploaie. Imediat ce iaurtul începe să se închege, adăugaţi frişca. Turnaţi din cantitatea de zmeură în formele în care blatul de biscuiţi şi unt s-a întărit, apoi turnaţi crema, uniformizaţi şi lăsaţi totul cca. 3 ore la frigider. Indepărtaţi inelele pentru desert cu un cuţit cu lama udă. La final, ornaţi tortuleţele cu zmeură.
Tortulete cu iaurt
Pofta buna!