Tortuleţe cu ingheţată
PrinteazaTortuleţe cu ingheţată
Ingrediente:
- 500 g îngheţată roz
- 200 g margarina
- 300 g zahăr tos
- 4 ouă
- 300 ml lapte dulce
- 3 linguri de cacao
- 300 g făină
- un pliculeţ cu praf de copt
- sare
- esenţă de rom
- 200 g coacăze roşii
- decor pentru prăjituri
- nuci
- fistic
- alune
Preparare:
lntr-un castron se pune margarina moale, zahărul tos şi pudra de cacao. Se mixează până când capătă aspectul unei creme, se adaugă ouăle, laptele călduţ, esenţa de rom, un praf de sare şi făina amestecată cu praful de copt.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă. cu unt, se introduce în cuptor şi se coace 30-35 de minute la foc mediu.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească cinci minute în tavă, apoi se îndepărtează hârtia şi se lasă să se răcească complet pe un grătar.
Se decupează forme rotunde cu ajutorul unei căni sau al unui pahar mai lat şi se aşază într-un castron. Se înfăşoară de jur-împrejur cu fâşii de hârtie mai late, se toarnă îngheţata moale şi se introduc la rece pentru o oră.
Se scot, se îndepărtează hârtia şi se decorează cu boabele de coacăze şi elementele de decor.
Tortuleţe cu îngheţată
Pofta buna!