Tortuleţe cu gutui
PrinteazaTortuleţe cu gutui
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 vârf de cuţit de sare
Umplutură:
- 500 g gutui
- 1 lămâie
- 4 linguri miere
- 7 foiţe de gelatină
- 100 g glazură
- 120 g brânză de vaci
- 6 linguri de zahăr
- 1 vârf de cuţit de vanilie
- 100 ml frişca
Mod de preparare:
Tortuleţe cu gutui: Frământaţi făina, untul, zahărul, gălbenuşul şi sarea. Acoperiţi aluatul cu folie şi lăsaţi-l circa 1 oră la rece.
Incingeţi cuptorul la 190° C. Intindeţi aluatul şi tapetaţi cu el 6 forme de tarte (0,10 cm), lăsând marginea mai înaltă.
Inţepaţi-l cu furculiţa. Aşezaţi hârtie de copt şi coaceţi tartele 10-15 minute. îndepărtaţi hârtia apoi coaceţi-le alte 5-10 minute, până devin maronii.
Curăţaţi gutuile, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cuburi. Acoperiţi-le cu apă.
Curăţaţi coaja de lămâie şi fierbeţi-o împreună cu gutuile şi mierea. Scurgeţi gutuile.
Tăiaţi jumătate din fructe cuburi şi puneţi-le deoparte. Restul pasaţi-l, dati-l prin strecurătoare şi lăsaţi-l să se răcească, înmuiaţi gelatina.
Topiţi glazura şi întindeţi-o peste blatul tartelor. Amestecaţi piureul de gutui cu brânza dulce, zahărul şi vanilia.
Dizolvaţi gelatina, încorporaţi-o în acest amestec şi lăsaţi-l 20 de minute la rece.
Bateţi frişca, încorporaţi-o, la fel şi cuburile de gutui. 4 Aşezaţi crema în tarte, lăsaţi-le 2 ore la rece şi ornaţi-le cu ciocolată.
Pofta buna!