Tortuleţe cu gutui

Printeaza

Tortuleţe cu gutui

Ingrediente:

Aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1 vârf de cuţit de sare

Um­plutură:

  • 500 g gutui
  • 1 lămâie
  • 4 linguri miere
  • 7 foiţe de gelatină
  • 100 g glazură
  • 120 g brânză de vaci
  • 6 lin­guri de zahăr
  • 1 vârf de cuţit de vanilie
  • 100 ml frişca

 

Mod de preparare:

Tortuleţe cu gutui: Frământaţi făina, untul, zahărul, găl­benuşul şi sarea. Acoperiţi aluatul cu folie şi lăsaţi-l circa 1 oră la rece.

Incingeţi cuptorul la 190° C. Intindeţi aluatul şi tapetaţi cu el 6 forme de tarte (0,10 cm), lăsând marginea mai înaltă.

Inţepaţi-l cu furculiţa. Aşezaţi hârtie de copt şi coa­ceţi tartele 10-15 minute. îndepărtaţi hârtia apoi coaceţi-le alte 5-10 minute, până devin maronii.

Curăţaţi gutuile, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cuburi. Acoperiţi-le cu apă.

Curăţaţi coa­ja de lămâie şi fierbeţi-o împreună cu gutuile şi mierea. Scurgeţi gutuile.

Tăiaţi jumătate din fruc­te cuburi şi puneţi-le deoparte. Restul pasaţi-l, dati-l prin strecurătoare şi lăsaţi-l să se răceas­că, înmuiaţi gelatina.

Topiţi glazura şi întindeţi-o peste blatul tartelor. Amestecaţi piureul de gutui cu brânza dulce, zahărul şi vanilia.

Dizolvaţi ge­latina, încorporaţi-o în acest amestec şi lăsaţi-l 20 de minute la rece.

Bateţi frişca, încorporaţi-o, la fel şi cuburile de gutui. 4 Aşezaţi crema în tar­te, lăsaţi-le 2 ore la rece şi ornaţi-le cu ciocolată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.