Tortulete cu iaurt
PrinteazaO retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra.
- 100 g unt
- 150 g biscuiţi cu cocos
- 6 foiţe de gelatină
- 400 g zmeură
- 500 g iaurt cu lămâie
- 150 ml frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Topiţi untul şi lăsaţi-l să se răcească. Puneţi biscuiţii într-o pungă şi pisaţi-i cu sucitorul de lemn până se fac pesmet. Amestecaţi-i cu untul.
Aşezaţi şase inele pentru desert ( 10 cm) pe o tavă cu cârtie pentru copt, împărţiţi pesmetul în mod egal şi lăsaţi-le la rece cca. 1 oră.
Inmuiaţi gelatina. Spălaţi zmeura şi lăsaţi-o puţin în apă, apoi uscaţi-o pe un prosop de hârtie şi alegeţi-o. Bateţi iaurtul într-un castron.
Dizolvaţi gelatina la foc redus şi amestecaţi-o cu 4 linguri de iaurt. încorporaţi-o apoi în restul iaurtului şi lăsaţi-l cca.15 minute la frigider. Bateţi frişca, apoi turnaţi zahărul pudră în ploaie.
Imediat ce iaurtul începe să se închege, adăugaţi frişca. Turnaţi 3/4 din cantitatea de zmeură în formele în care blatul de biscuiţi şi unt s-a întărit, apoi turnaţi crema, uniformizaţi şi lăsaţi totul cca. 3 ore la frigider.
Indepărtaţi inelele pentru desert cu un cuţit cu lama udă. La final, ornaţi tortuleţele cu zmeura.
Tortulete cu iaurt
Pofta buna!