Tortulete cu iaurt

Printeaza

O retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra.

Ingrediente: Tortulete_cu_iaurt

  • 100 g unt
  • 150 g biscuiţi cu cocos
  • 6 foiţe de gelatină
  • 400 g zmeură
  • 500 g iaurt cu lămâie
  • 150 ml frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Topiţi untul şi lăsaţi-l să se ră­cească. Puneţi biscuiţii într-o pungă şi pisaţi-i cu sucitorul de lemn până se fac pes­met. Amestecaţi-i cu untul.

Aşezaţi şase ine­le pentru desert ( 10 cm) pe o tavă cu cârtie pentru copt, împărţiţi pesmetul în mod egal şi lăsaţi-le la rece cca. 1 oră.

Inmuiaţi gelatina. Spălaţi zmeura şi lăsaţi-o puţin în apă, apoi uscaţi-o pe un prosop de hârtie şi alegeţi-o. Bateţi iaurtul într-un castron.

Di­zolvaţi gelatina la foc redus şi amestecaţi-o cu 4 linguri de iaurt. încorporaţi-o apoi în re­stul iaurtului şi lăsaţi-l cca.15 minute la frigi­der. Bateţi frişca, apoi turnaţi zahărul pudră în ploaie.

Imediat ce iaurtul începe să se în­chege, adăugaţi frişca. Turnaţi 3/4 din can­titatea de zmeură în formele în care blatul de biscuiţi şi unt s-a întărit, apoi turnaţi crema, uniformizaţi şi lăsaţi totul cca. 3 ore la frigi­der.

Indepărtaţi inelele pentru desert cu un cuţit cu lama udă. La final, ornaţi tortuleţele cu zmeura.

Tortulete cu iaurt

Tortulete_cu_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.