Medalioane de cerb cu sos de ciuperci din: medalioane de cerb, ciuperci, unt, usturoi, ceapa, smantana, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 medalioane de cerb (aproximativ 150 g fiecare) 200 g ciuperci (cum ar fi ghebe, mesteacăn, sau hribi) 2 linguri de unt 2 căței de usturoi, tocați fin 1 ceapă […]
Tortulete de post
PrinteazaTortulete de post din: cacao, bicarbonat, faina, zahar vanilat, zahar, lapte de soia, ulei, zmeura, miere, ornamente.
Ingrediente:
blat:
- 2 linguri cacao
- o linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
- 270 g făină
- un plic zahăr vanilat
- 130 g zahăr
- 400 ml lapte de soia
- 100 ml ulei
umplutură:
- restul de blat
- 100 g zmeură
- 2 linguriţe miere
glazură:
- zmeură
- ornamente pentru decor
- glazură lămâie
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă făina, cacaua şi bicarbonatul. adaugă zahărul şi zahărul vanilat. adaugă uleiul şi laptele de soia treptat, amestecând continuu cu mâna, ca să nu se formeze cocoloaşe.
toarnă compoziţia în tava pentru prăjituri unsă cu ulei si tapetată cu făină şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute.
scoate după ce trece testul scobitorii şi se lasă apoi blatul la răcit.
Când este rece, se taie cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm (ar trebui să rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat se taie în două foi.
Resturile de blat se sfărâmiţează bine cu furculiţă şi se amestecă cu zmeura zdrobită şi mierea, până când se obţine o pastă densă.
ung jumătate din cerculeţele de blat cu cremă şi se acoperă cu celelalte jumătăţi, presând uşor.
prepară glazura de lămâie conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se toarnă pe tortuleţe. decorează cu zmeură şi ornamente.
Pofta buna!
Medalioane de cerb cu sos de ciuperci