Tot cu pere si nuci
PrinteazaTot cu pere si nuci din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, scortisoara, faina, praf de copt, pere, nuca pisata, unt, menta verde.
Ingrediente:
pentru blat:
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- coaja rasa de lamaie
- 1 praf scortisoara
- 200 g faina
- 1 praf de copt
pentru umplutura:
- 6 pere mai moi
- 250 g nuca pisata
- 2 linguri zahar
- 1 lingura unt
pentru garnitura:
- felii de para
- menta verde
Mod de preparare:
Baţi untul spumă, cu zahărul şi cu zahărul vanilat, ouăle, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara. Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci totul până obţii un aluat omogen.
Speli şi cureţi de coajă perele şi le dai prin răzătoarea mare sau le tai mărunt, după ce le-ai îndepărtat codiţele şi seminţele. Amesteci cu nucile, zahărul şi untul, le căleşti până scade zeama şi le laşi deoparte.
Torni jumătate din compoziţia de aluat într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu făină şi dai la cuptorul bine încins, 15 minute.
Scoţi tava din cuptor, torni umplutura, întinzi şi pui restul de alu-at. Aşezi câteva felii de pere dea-supra. Bagi la cuptor pentru încă jumătate de oră sau până capătă o culoare arămie. Ornezi tortul cu frunze de mentă verde.
Tot cu pere si nuci
Pofta buna!