Tot cu pere si nuci

Printeaza

Tot cu pere si nuci din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, scortisoara, faina, praf de copt, pere, nuca pisata, unt, menta verde.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf scortisoara
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt

pentru umplutura:

  • 6 pere mai moi
  • 250 g nuca pisata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura unt

pentru garnitura:

  • felii de para
  • menta verde

 

Mod de preparare:

Baţi untul spumă, cu zahărul şi cu zahărul vanilat, ouăle, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara. Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci totul până obţii un aluat omogen.

Speli şi cureţi de coajă perele şi le dai prin răzătoarea mare sau le tai mărunt, după ce le-ai îndepărtat codiţele şi seminţele. Amesteci cu nucile, zahărul şi untul, le căleşti până scade zeama şi le laşi deoparte.

Torni jumătate din compoziţia de aluat într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu făină şi dai la cuptorul bine încins, 15 minute.

Scoţi tava din cuptor, torni umplutura, întinzi şi pui restul de alu-at. Aşezi câteva felii de pere dea-supra. Bagi la cuptor pentru încă jumătate de oră sau până capătă o culoare arămie. Ornezi tortul cu frunze de mentă verde.

Tot cu pere si nuci

Tot_cu_pere_si_nuci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.