Totilla cu mozzarella, menta si legume
PrinteazaTotilla cu mozzarella, menta si legume din: mozzarella, faina, apa, praf de copt, dovlecei, rosii cherry, frunze de busuioc, frunze de menta, ulei de masline, zeama de lamaie, mustar, usturoi, ulei, piper, sare.
- 200 g mozzarella
- 1 cană cu făină
- ½ ceașcă de apă
- ½ plic cu praf de copt
- 2 dovlecei
- 300 g roșii cherry
- frunze proaspete de busuioc
- frunze de mentă
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 1 linguriţă cu muștar
- 1 căţel de usturoi
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune făina într-un castron, toarnă apa, adaugă două linguri cu ulei, praful de copt și puţină sare. Frământă cam trei minute și lasă la crescut un sfert de oră. Împarte aluatul în patru și formează niște bile pe care le întinzi cu sucitorul. Coace foile de tortilla într-o tigaie fără ulei.
Spală dovleceii, taie-i în felii pe lungime și frige-i pe un grătar încins. Amestecă uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul pisat, muștarul, sarea, piperul, două frunze de busuioc și două de mentă.
Într-un castron, pune roșiile tăiate, bucăţile de mozzarella, feliile de dovlecel fripte, toarnă sosul, amestecă și umple foile de tortilla.
Totilla cu mozzarella, menta si legume
Pofta buna!