Totul despre fenicul
PrinteazaCunoscut si ca anason-dulce sau chimen-dulce, feniculul este o planta cu flori aurii ale carei mici fructe au calitati medicinale importante.
Poate ca te intrebi de ce este oare aceasta planta atat de laudata inca din perioada Greciei antice. Ei bine, proprietatile sale deosebite intaresc sanatatea si prelungesc tineretea! Cea mai populara forma de utilizare terapeutica a feniculului este ceaiul, preparat dintr-o lingurita si jumatate de fructe la 250 ml de apa.
Calmeaza tulburarile digestive
Trateaza cu succes balonarea, fiind util si in cazul sugarilor – absoarbe gazele din stomac si alunga colicile. In amestec cu lemn-dulce, este de mare ajutor in atenuarea unor afectiuni precum sindromul de intestin iritabil, diareea, constipatia, greata si boala Crohn. Este foarte bun pentru ficat, fiind indicat in tratarea icterului. De asemenea, se spune ca, baut cu regularitate, ceaiul de fenicul diminueaza ravagiile facute in organism de consumul excesiv de alcool.
Te ajuta sa slabesti
Faciliteaza pierderea in greutate prin eliminarea toxinelor din corp si prevenirea retentiei de apa in organism datorita efectului sau diuretic. Totodata, intensifică procesele metabolice, ajutandu-te sa fii mai putin… lacoma.
Frunzele de fenicul contin o cantitate importanta de fier (2,7 mg/lOO g), calciu (l-Ol mg/ tOO g) si sunt o buna sursa de vitamine (caroten, acid folie si vitamina C).
Bun la menopauza
Feniculul are efecte hormonale, intineritoare, fiind benefic odata cu instalarea menopauzei, te ajuta sa-ti pastrezi oasele puternice, pielea elastica si parul matasos.