Totul despre “Pane”

Printeaza

Totul_despre_PaneCE ESTE PANEUL? Un fel de „paturica” in care se infasoara tot felul de ingrediente, dupa cum poftiti, de la fructe si flori, pana la legume si carne. Nu este greu de facut si poate transforma o banala leguma intr-o mancare rafinata. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obtinem cand preparam carnea sau pestele pane. Ce sa mai spunem despre branzeturile ale caror arome „infloresc” incalzite si infasurate intr-un pane de ierburi! Sfaturile pe care vi le dam mai jos va vor ajuta sa obtineti preparate pane delicioase:

Cel mai simplu si mai rapid pane

Bateti 1 ou cu 1 lingura faina alba, pana cand obtineti o compozitie omogena. Condimentati cu sare si piper, eventual boia si inmuiati in aceasta compozitie carnea sau legumele sarate si piperate putin. Prajiti-le apoi in ulei incins.

Pane dublu

Aveti nevoie de 3 farfurii, asezate in ordinea urmatoare: una cu faina, a doua cu ou batut si a treia cu pesmet. Treceti mai intai carnea sau legumele prin faina, apoi prin ou batut si la urma prin pesmet. Prajiti-le in ulei incins.

Pane infoiat

Pentru ca bucatile de carne sau legumele pe care le preparati sa para mai mari, puteti apela la urmatorul truc: bateti albusul spuma pana cand aceasta se tine ferm de tel si apoi amestecati-o cu galbenusul batut. Treceti carnea prin faina, de doua, trei ori, scuturati faina, inmuiati apoi bucata in amestecul de albus cu galbenus si prajiti-o in ulei incins.

Pane verde-aromat

Puteti obtine un pane foarte aromat-potrivit cu carnea de peste sau cu pieptul de curcan, de exemplu, daca dupa ce ati trecut bucata de carne prin faina si ou batut, ati tavalit-o de mai multe ori intr-un amestec de ierburi condimentare: tarhon, marar, patrunjel, tocate foarte, foarte fin. Presati putin ierburile pe bucata de carne, inainte de a o praji in ulei incins.

Alte trucuri culinare

Condimentati bine ingredientele pe care le preparati pane, inainte de prajire. Adaugati condimente si in amestecul de ou batut. Pentru carne si peste folositi amestecul de piper, boia, sare, ghimbir ras, coaja rasa de lamaie, pentru legume si fructe, puteti adauga condimente precum nucsoara, scortisoara, cuisoarele pisate.
Pentru ca paneul sa nu se desprinda de bucata de carne, dupa ce ati trecut-o prin faina, de doua, trei ori, ca sa se acopere bine pe toate partile, lasati-o 10 minute in repaus. Abia apoi treceti-o prin ou batut si al doilea strat ales: seminte, pesmet, susan.
Pentru ca stratul al doilea, de pesmet, seminte, verdeturi, malai sa se tina bine de bucata de carne sau de legume, treceti-le de mai multe ori prin ou batut si apoi imediat prin amestecul ales.

Observatii:

  • Daca vreti sa obtineti un pane mai gros si mai uniform, repetati de doua, trei ori inmuierea in ou si apoi in pesmet.
  • Pesmetul poate fi foarte fin, obtinut din paine alba, sau mai mare, obtinut din paine neagra.
  • Pesmetul se poate condimenta cu sare, piper, boia iute.
  • In loc de pesmet, se pot folosi fulgi de cereale sfaramati, malai, seminte de floarea soarelui sau dovleac zdrobite, seminte de susan, mac, nuci si alune macinate. In toate aceste cazuri, carnea sau legumele, branza sau bucatile de fructe se trec mai intai prin faina, apoi prin ou batut si la urma prin fulgi sau malai sau nuci macinate.

 

1 comentariu

  1. Foarte tare articolul despre pane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.