Fructul a devenit popular in tarile Orientului Mijlociu in urma cu 6.000 de ani. Rodia este originara din Iran, este cultivata in zonele uscate din centrul Asiei, in regiunea Mediteranei, iar in Israel este considerata fruct traditional.
Rodiile sunt bogate in vitamina C, potasiu, flavonoide si acid elagic, un antioxidant puternic ce poate inhiba o enzima responsabila de aparitia cancerului de san.
In medicina straveche indiana, ayurveda, rodiile se foloseau in tratarea a numeroase afectiuni.
Coaja era utilizata pentru a stopa diareea, dizenteria, ulcerele bucale si parazitii intestinali, in timp ce semintele si sucul erau considerate tonice pentru inima.
Semintele sunt partea comestibila a fructului si se consuma crude. Sucul de rodie poate fi dulce sau acru, in functie de rodie.
Piept de rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 lingură zeamă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.