Smoothie cu mango si fructul pasiunii din: mango, fructul pasiunii, iaurt degresat, lapte. Cum sa pregatesti smoothie-uri cel mai bine? Fiecare dintre noi poate adapta dupa bunul plac aceste bauturi energizante si pline de sanatate. Puteti avea propria varianta, puteti inlocui iaurtul sau laptele cu avocado, ulei de cocos, nuci sau migdale. De asemenea, puteti […]
Totul despre smoothie
PrinteazaTotul despre smoothie
Variantele de smoothie sunt actualizări ale unor sucuri traditionale, cu un continut scazut de zahar. Acestea combina frunze verzi, legume si fructe, adunand intr-un pahar toate fibrele naturale si nutrientii lor.
Noi cercetari sugereaza ca, pentru o sanatate optima, ar trebui sa tintim mai sus de cele 5 portii de fructe si legume recomandate zilnic, iar legumele ar trebui sa predomine in ansamblu.
Un smoothie este o cale usoara de a-ti atinge aceasta tinta si o modalitate buna de a include legume cu un gust pronuntat, precum frunzele verzi amare, pe care le poti combina cu fructe sau legume mai dulci, ca morcovii si sfecla rosie.
Pasarea fructelor si legumelor intregi le face mai usor digerabile, iar nutrientii devin mai accesibili, asa ca smoothie-urile sunt cu atat mai binevenite atunci cand nu esti in forma maxima. In plus, preparandu-le chiar tu, stii clar ce contine bautura, nicio urma de conservant, colorant sau aroma adaugata.
Cu toate aceste beneficii, nu uita ca cel mai bun mod de a consuma fructe si legume ramane in forma lor naturala si integrala. Asa ca savureaza smoothie-uri, dar nu uita sa musti dintr-un mar sau sa rontai morcovi – e mai bine pentru sanatate, pentru dinti si chiar pentru muschii fetei!
- Smoothie-urile verzi- reprezinta o sursa buna de calciu, magneziu si fosfor, cu rol de fortifiere a oaselor.
- Smoothie-urile portocalii- sunt vitale pentru sistemul imunitar, datorita continutului mare de vitamina C si betacaroten.
- Smoothie-urile rosii-violet contin acid folic si potasiu.
Bea smoothie-ul in decurs de doua ore de la preparare pentru a profita din plin de nutrienti.
Dimineata este momentul optim, intrucat organismul absoarbe lichidul mai usor dupa somn.
Foloseste fructe si legume proaspete (sau congelate, in afara sezonului). Spala-le bine, pastrand coaja, care este bogata in vitamine si fibre (mai putin cea de citrice, care e amara).
Un smoothie reprezinta pana la 2 din numarul de portii de legume si fructe recomandate zilnic (indiferent de cat de mare e bautura), cat timp incluzi:
- cel putin 80g dintr-un fruct sau o leguma si 150ml de suc, 100% din fructe sau legume din alt sortiment
- cel putin 80g din cate doua sortimente de fructe sau legume intregi
- mareste cantitatea de fibre, adauga 1 lingura seminte de in macinate sau fulgi de ovaz
- pentru un continut mai mare de acizi grasi omega-3, adauga seminte de chia sau de canepa
- maximizeaza mineralele, adauga praf de spirulina pentru un plus de fier sau seminte de dovleac pentru extra zinc
- fa plinul de proteine, adauga pudra din proteine de canepa, tofu, nuci macinate, iaurt sau lapte
- adauga vitamine, avocado-ul este bogat in vitamina E, cu rol de protejare a celulelor
Cum sa prepari un smoothie
Pur si simplu pune ingredientele uscate intr-un blender, adauga lichidul si mixeaza totul.
poate iti place si:
Smoothie de caise
Cum sa pregatesti smoothie-uri cel mai bine? Fiecare dintre noi poate adapta dupa bunul plac aceste bauturi energizante si pline de sanatate. Puteti avea propria varianta, puteti inlocui iaurtul sau laptele cu avocado, ulei de cocos, nuci sau migdale. De asemenea, puteti inlocui zaharul cu sirop de agave sau de artar, miere, stevia sau curmale. […]
Savurati!