Ciuperci la tigaie cu usturoi din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii in bulion, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, oreganosare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete (orice tip preferat) 2 cepe medii, tocate mărunt 3 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 conservă (400g) de […]
Totul despre usturoi
PrinteazaTotul despre usturoi. „Trandafirul puturos” este una dintre cele mai vechi legume cultivate, menţionate în texte egiptene şi indiene, încă de acum 5000 de ani.
Usturoiul are un gust mai intens decât ceapa, arpagicul sau prazul datorită unei concentraţii mai mari de componenţi sulfurici.
Deşi oamenii au învăţat să iubească usturoiul, păsările şi insectele îl evită din cauza mirosului său înţepător.
In bucătărie, usturoiul este folosit pentru a da un gust mai intens sau mai delicat diferitelor mâncăruri.
Este deseori combinat cu ceapă, roşii şi ghimbir. Copt sau fiert capătă un gust delicat, de nucă, în vreme ce călit. îşi păstrează
gustul său distinct.
Când este amestecat crud în sosuri, usturoiul contribuie cu o notă de căldură şi iuţeală, care se menţine ore bune.
Se pot consuma şi frunzele şi tulpinile usturoiului, atunci când sunt încă necoapte şi fragede. în Vietnam şi Cambodgia frunzele de usturoi sunt deseori prăjite cu ouă, carne şi legume.
In China se murează căpâţâni proaspete de usturoi, în vreme ce în Rusia mugurii de usturoi muraţi sunt serviţi ca gustare. în Liban, sosul de usturoi este frecvent folosit pentru salate.
Totul despre usturoi :De-a lungul vremii, usturoiul a fost apreciat şi ca antibiotic eficient şi mijloc de prevenire a răcelii.
Bame cu usturoi și unt din: bame, usturoi, unt, sare, piper, suc de lamaie. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului. Ingrediente: 500g de bame proaspete sau congelate 3-4 […]
Pofta buna!