“Trandafir” din varza

Printeaza

“Trandafir” din varza din: varza, carne tocata, ceapa, ou, cartofi, bulion, apa, dafin, cimbru, sare, piper, ulei, condiment vegetal.

 

Ingrediente:"Trandafir" din varza

  • 1 varză proaspătă (de 1-1,5 kg)
  • 300 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 6-8 cartofi întregi
  • 250 ml bulion
  • 150 ml apă
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Varza o pui, aşa întreagă, într-o oală la fiert, până se înmoaie frunzele.

O scurgi şi o pui, cu cotorul în jos, pe o tavă în care ai turnat ulei. Desfaci cu grijă frunzele, astfel ca varza să pară un „trandafir”. Intr-o tigaie căleşti ceapa, adaugi carnea tocată şi con­dimentele şi amesteci bine.

Laşi pe foc până când carnea îşi schimbă culoarea, lei vasul de pe foc, spargi un ou, amesteci totul şi cu o lingură pui din compoziţie în fiecare gol de pe „floarea” din varză.

Când ai umplut toate golurile, iei o sfoară şi legi var­za ca să nu se desfacă în timpul preparării.

Cartofii întregi îi crestezi, îi condimentezi şi îi aşezi pe lângă varză.

Pui în tavă 2 foi de dafin, presari cimbru şi torni încet peste varză bulionul. Adaugi apa şi mai condimentezi puţin.

Pui tava la cuptor pentru 40-45 de minute.

Varza o laşi să se rumenească uşor, iar cartofii vor deveni strălucitori.

Pe platou, aşezi „tran­dafirul” din varză în centru, cartofii în jurul lui şi dea­supra sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.