“Trandafir” din varza
Printeaza“Trandafir” din varza din: varza, carne tocata, ceapa, ou, cartofi, bulion, apa, dafin, cimbru, sare, piper, ulei, condiment vegetal.
- 1 varză proaspătă (de 1-1,5 kg)
- 300 g carne tocată amestec
- 1 ceapă
- 1 ou
- 6-8 cartofi întregi
- 250 ml bulion
- 150 ml apă
- 2 foi de dafin
- cimbru
- sare
- piper
- ulei
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Varza o pui, aşa întreagă, într-o oală la fiert, până se înmoaie frunzele.
O scurgi şi o pui, cu cotorul în jos, pe o tavă în care ai turnat ulei. Desfaci cu grijă frunzele, astfel ca varza să pară un „trandafir”. Intr-o tigaie căleşti ceapa, adaugi carnea tocată şi condimentele şi amesteci bine.
Laşi pe foc până când carnea îşi schimbă culoarea, lei vasul de pe foc, spargi un ou, amesteci totul şi cu o lingură pui din compoziţie în fiecare gol de pe „floarea” din varză.
Când ai umplut toate golurile, iei o sfoară şi legi varza ca să nu se desfacă în timpul preparării.
Cartofii întregi îi crestezi, îi condimentezi şi îi aşezi pe lângă varză.
Pui în tavă 2 foi de dafin, presari cimbru şi torni încet peste varză bulionul. Adaugi apa şi mai condimentezi puţin.
Pui tava la cuptor pentru 40-45 de minute.
Varza o laşi să se rumenească uşor, iar cartofii vor deveni strălucitori.
Pe platou, aşezi „trandafirul” din varză în centru, cartofii în jurul lui şi deasupra sosul.
Pofta buna!