Trandafiri cu mac
PrinteazaTrandafiri cu mac din: unt, faina, sare, zahar, drojdie, lapte, ou, unt topit, seminte mac.
- 25 g unt
- 225 g faina
- 1/2 lingurita sare
- o lingurita zahar
- 2 lingurite drojdie uscata
- 125 ml lapte la temperatura camerei
- un ou
pentru umplutura:
- 25 g unt topit
- 150 g seminte mac
pentru uns:
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Faian, sarea, drojdie, zaharul si untul se pun intr-un vas si se lucreaza cu degetele. Se obtine un amestec nisipos. Oul se bate, se amestecă bine cu laptele şi se toarnă peste compoziţia cu făină. Se frământă 10 minute, după care se pune aluatul într-un vas uşor uns cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă la crescut pentru o oră.
Aluatul crescut se transferă pe masa presărată cu făină şi se frământă un pic. Apoi se întinde şi foaia de aluat se unge cu unt topit. Se rulează ca la ştrudel şi se taie apoi felii groase de 2 cm. Intr-un vas cu unt se aşază rulourile tăiate, unul lângă celălalt, se acoperă din nou cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă la crescut pentru 45 de minute.
După acest timp, se ung cu unt topit, se presară seminţe de mac şi se dau la cuptor aproximativ 30 de minute. După copt, se lasă 10 minute să se răcească în tavă şi apoi se scot.
Trandafiri cu mac
Pofta buna!
Foarte buni trandafirii