Trandafiri din foitaj cu mere
PrinteazaTrandafiri din foitaj cu mere din: mere, oua, lamaie, zahar, scortisoara, foitaj.
- 3-4 mere roşii
- 2 ouă
- o lămâie
- 100 g zahăr
- o lingură scorţişoară
- 800 g foitaj
- 30 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se umple un bol cu apă si se stoarce în el zeama de la lămâie.
Se taie merele pe jumătate, li se scoate cotorul şi apoi se taie în felii subţiri. Se pun în bolul cu apă şi se introduc în cuptorul cu microunde pentru 5 minute să se înmoaie merele. Apoi se scurg de apă.
Intr-un bol se amestecă zahărul cu scorţişoara şi se lasă deoparte. Se bat ouăle cu furculiţa.
Se întinde aluatul cu sucitorul până când are jumătate de centimetru grosime. Se taie în fâşii de aproximativ 7 centimetri. Se unge aluatul cu ou şi se presară amestecul de zahăr şi scorţişoară.
Se aşază feliile de mere pe prima fâşie de aluat, suprapuse până în capătul fâşiei, apoi se rulează aluatul peste felii. Se pune într-o tavă pentru brioşe unsă cu unt topit.
După ce au fost făcute toate, se presară cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră deasupra şi se introduc la cuptor pentru 45 de minute.
La sfârşit, după ce se scot din cuptor, se presară din nou cu zahar pudră deasupra.
Pofta buna!