Trandafiri din mere

Printeaza

Trandafiri din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara , miere, aluat, merisoare, menta si unt.

Ingrediente:

  • 4 mere mici
  • 100 g caju si alune nesarate
  • 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale)
  • 4 lingurite cu miere
  • 350 g aluat foitaj
  • merisoare
  • menta
  • unt

 

Mod de preparare:

Spală merele şi scobeşte-le cu un instrument special sau cu o linguriţă, astfel încât să rămână suficient loc în mijlocul fructului.Unge cu unt forme de sufleu şi taie discuri din aluat cât să se ridice un pic pe margine. Pune un măr în fiecare formă, apoi umple-l cu alune şi caju.

Toarnă câte o linguriţă cu miere, presară scorţişoară şi dă la cuptorul încins în prealabil, la foc tare. După zece minute, scoate-le şi pune câte o fâşie dreptunghiulară de aluat pe pereţii formei, de jur împrejurul mărului.

Lasă 30 de minute la cuptor. Scoate şi serveşte fierbinte, cu merişoare şi frunze de mentă.

Trandafiri din mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.