Trandafiri in foitaj
PrinteazaTrandafiri in foitaj din: aluat foitaj, mere, zahar, scortisoara, unt, zeama de lamaie.
- 1 aluat foitaj
- 2 mere roşii
- zahăr
- scorţişoară
- 30 g unt topit
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Tai merele felii subţiri, după ce le-ai scos sâmburii, le pui într-o oală cu apă şi puţină zeamă de lămâie, apoi le fierbi puţin până se înmoaie. Le laşi la scurs într-o stre-, curătoare.
Intinzi aluatul, îl ungi cu untul, presari zahărul şi scorţişoara, după gust, apoi îl tai în 8 fâşii egale. Pe fiecare aşezi felii de măr la mijloc, cu partea unde este coaja în afară.
Acoperi cu jumătatea de aluat rămasă, apoi rulezi pentru a forma un trandafir. Le pui în cuptorul încins aproximativ 45 de minute sau până se rumenesc puţin.
Pofta buna!
Asta-mi place!