Trandafiri picanti
PrinteazaTrandafiri picanti din: carne de porc, slanina, usturoi, boia, cimbru, ienibahar.
- 3 kg carne macră de porc
- 1,5 kg slănină
- 3 căpăţâni de usturoi
- 1 lingură boia dulce
- 2 linguri boia iute
- 2 linguri cimbru şi ienibahar
- 200 ml apa
Mod de preparare:
Se toacă 3 kg carne macră de porc şi 1,5 kg slănină şi se amestecă cu 3 căpăţâni de usturoi, pisat. Se adaugă 1 lingură boia dulce, 2 linguri boia iute, 2 linguri cimbru şi ienibahar şi se amestecă bine.
Se dizolvă sarea în 200 ml apă şi se toarnă peste came, se pune piper şi se amestecă. Compoziţia se lasă la rece 1 oră. Se curăţă intestinele şi se umplu cu compoziţia preparată, lăsându-se loc la capete să se lege.
Se pun trandafirii la căldură 24 de oră, apoi se scot la rece.
Pofta buna!