Trandafirul negru

Printeaza

Trandafirul negru din: faina, zahar pudra, ou, margarina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, mac, zahar, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, budinca de vanilie, esenta de vanilie, ciocolata neagra.

Ingrediente pentru foi:trandafirul_negru

  • 600 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit de sare
  • 200 ml lapte

Ingrediente pentru umplutura de mac:

  • 200 g mac
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g margarina
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Ingrediente pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 1/2 pachet margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 2 fiole esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare:

Pentru foi, amesteci ingredientele, framanti bine, pana obti o compozitie omogena si intinzi 6 foi, dintre care doua le coci normal, pe dosul unei tavi (23×33 cm), pana incep sa se rumeneasca frumos.
Cele 4 foi ramase le umpli cu umplutura de mac, pe care o preagatesti, laptele, margarina si zaharul le pui intr-un vas pe foc, pana se topesc.

Apoi adaugi macul, coaja de lamaie si amesteci putin, pentru a opari macul, iei de pe foc si adaugi faina, zaharul vanilat si praful de copt si le amesteci pana se omogenizeaza. Dupa ce umpli foile cu aceasta compozitie, le rulezi ca pentru cozonac.

Asezi cele 4 rulouri intr-o tava, pe o hartie de copt, una langa alta.

Ele vor creste in cuptor. Le coci circa 50 de minute, dupa care le lasi la racit. Intre timp, pregatesti crema: pui laptele la fiert si faci budinca, apoi, separat, mixezi margarina cu zaharul pudra si o amesteci cu budinca racita. Pe una dintre foile coapte normal pui jumatate din crema, apoi asezi ruladele, deodata (nedezlipite), cu ajutorul foii de copt. Pe urma intinzi crema ramasa si asezi deasupra cealalta foaie coapta.

Deasupra prajiturii torni ciocolata topita si decorezi dupa dorinta. Lasi prajitura peste noapte intr-un loc racoros (nu in frigider), iar a doua zi o poti taia.

Trandafirul negru

trandafirul_negru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.