Trandafirul negru
PrinteazaTrandafirul negru din: faina, zahar pudra, ou, margarina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, mac, zahar, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, budinca de vanilie, esenta de vanilie, ciocolata neagra.
- 600 g faina
- 200 g zahar pudra
- 1 ou
- 100 g margarina
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1 varf cutit de sare
- 200 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura de mac:
- 200 g mac
- 250 g zahar
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 g margarina
- 200 ml lapte caldut
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
Ingrediente pentru crema:
- 1 l lapte
- 3 plicuri budinca de vanilie
- 1 1/2 pachet margarina
- 250 g zahar pudra
- 2 fiole esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
- 200 g ciocolata neagra
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru foi, amesteci ingredientele, framanti bine, pana obti o compozitie omogena si intinzi 6 foi, dintre care doua le coci normal, pe dosul unei tavi (23×33 cm), pana incep sa se rumeneasca frumos.
Cele 4 foi ramase le umpli cu umplutura de mac, pe care o preagatesti, laptele, margarina si zaharul le pui intr-un vas pe foc, pana se topesc.
Apoi adaugi macul, coaja de lamaie si amesteci putin, pentru a opari macul, iei de pe foc si adaugi faina, zaharul vanilat si praful de copt si le amesteci pana se omogenizeaza. Dupa ce umpli foile cu aceasta compozitie, le rulezi ca pentru cozonac.
Asezi cele 4 rulouri intr-o tava, pe o hartie de copt, una langa alta.
Ele vor creste in cuptor. Le coci circa 50 de minute, dupa care le lasi la racit. Intre timp, pregatesti crema: pui laptele la fiert si faci budinca, apoi, separat, mixezi margarina cu zaharul pudra si o amesteci cu budinca racita. Pe una dintre foile coapte normal pui jumatate din crema, apoi asezi ruladele, deodata (nedezlipite), cu ajutorul foii de copt. Pe urma intinzi crema ramasa si asezi deasupra cealalta foaie coapta.
Deasupra prajiturii torni ciocolata topita si decorezi dupa dorinta. Lasi prajitura peste noapte intr-un loc racoros (nu in frigider), iar a doua zi o poti taia.
Trandafirul negru
Pofta buna!