Ceai de trandafiri din: petale de trandafiri, apa, miere. Există sute de soiuri de trandafiri care sunt considerate sigure pentru uz uman. Trandafirii sunt adăugați la o gamă de produse atât pentru parfumul lor, cât și pentru potențialele beneficii pentru sănătate. Trandafirii sunt, de asemenea, adesea folosiți în bucătărie, în special în bucătăria din Orientul Mijlociu, indian […]
Trandafirul
PrinteazaOriginar din Iran, trandafirul e cunoscut din cele mai vechi timpuri şi e utilizat pentru parfumul şi frumuseţea sa deosebită.
Trei varietăţi se folosesc în bucătărie: trandafirul roşu de Laneaster, măceşul şi trandafirul japonez.
Esenţa de trandafiri ajută la detensionare, iar fructele (măceşele) conţin foarte multă vitamina C şi se folosesc în siropuri pentru răceală şi tuse sau ca tonic.
Folosiţi petalele parfumate fără zona albă şi amară din spate. Presăraţi-le în salate sau peste deserturi pentru un ornament atractiv şi parfumat.
Sunt folosite în mod tradiţional singure, dar se pot amesteca cu fructe de pădure pentru conserve şi compoturi parfumate. Petalele sunt ţinute într-un lichid pentru a obţine esenţa care dă gustul celebrului rahat.
Din petale, se fac siropuri, oţeturi, şerbet sau zahăr de flori, iar petalele zaharisite sunt utilizate la decorarea prăjiturilor.
Pentru a folosi fructele, îndepărtaţi perii iritanţi, apoi puteţi face din ele ceai, sirop sau vin. Pentru a prepara piure de fructe, îndulciţi-le, adăugaţi suc de lămâie şi servi-ţi-le cu miel la cuptor.
Petalele se usucă, se zaharisesc sau se pun la murat în oţet.
Fructele se pot usca şi sunt folosite la ceai.
Suc de lychee cu apa de trandafiri si mure
Suc de lychee cu apa de trandafiri si mure din: lychee, mure, apa de trandafiri, apa minerala. Lychee este un fruct tropical originar din China, iar acum este cultivat în multe alte părți ale lumii, inclusiv Asia de Sud-Est, India și Africa de Sud. Iată câteva informații despre lychee: Aspect: Lychee sunt fructe mici, rotunde, […]
Savurati!