Tratamente naturiste
Printeaza
Presiunea atmosferica schimbatoare, umiditatea sau temperaturile scazute sunt factori agravanti in aceasta perioada pentru anumite boli, cum sunt afectiunile cardiace sau problemele respiratorii. In plus, toamna este anotimpul cand debuteaza racelile si alergiile, iar sistemul digestiv sufera si el schimbari din cauza mancarurilor grele din aceasta perioada.
Iata 5 tratamente naturiste care te ajuta sa invingi bolile de sezon.
Astmul
Astmul este una dintre afectiunile cele mai grave ale sistemului respirator, manifestandu-se prin inflamatia cailor respiratorii. Toamna, astmaticii au deseori o senzatie de sufocare si sunt mult mai sensibili atunci cand ies din casa, la temperaturi foarte mici. Din cauza vremii neprietenoase, bolnavii de astm trebuie sa evite sa raceasca, intrucat pot avea crize de astm.
Ulcerul
Ulcerul este o afectiune care afecteaza mucoasa gastrica si pe cea duodenala pe timpul toamnei. Simptomele se inrautatesc in special dimineata si pe timpul noptii. Apar dureri de stomac, senzatie de greata si voma.
Reumatismul
Toamna aduce multe probleme si celor care sufera de reumatism. Schimbarile de temperatura si expunderea la frig creste durerile articulare si apar inflamatiile. Aceasta afectiune este mai intalnita in randul batranilor, dar apare si la persoanele tinere.
Boli de inima
Sunt alte afectiuni care pot fi agravate de ploi si frig. Toamna, organismul ingusteaza vasele de sange pentru a mentine constanta temperatura corpului. Astfel, apare riscul unui infarct, deoarece creste presiunea arteriala.
Sinuzita
O alta afectiune comuna in sezonul rece este sinuzita. Aceasta debuteaza prin migrene, febra sau nas infundat, iar printre cauze se numara poluarea, alergiile si fumatul.
Tratamente naturiste
1. Tinctura cu ardei iute
Toaca marunt mai multi ardei iuti si pune-i la macerat intr-o sticla de jumatate de litru cu tuica. Dupa doua saptamani in debara strecoara tinctura in alta sticla si foloseste-o pentru ameliorarea durerilor din zona lombara.
2. Infuzie de plante
Daca ai probleme cu ulcerul este indicata o infuzie de plante. Lasa la macerat timp de mai multe ore galbenele, sunatoare, musetel, nalba, coriandru, roinita, coada calului, patlagina, salcam, radacina de lemn dulce. Strecoara si apoi tine-l la frigider. Bea cate o cana seara, inainte de culcare.
3. Unguent cu mustar
Amesteca un sfert de borcan de mustar cu parafina pana obtii o pasta. Dupa ce ai lasat-o peste noapte intr-un loc cald, maseaza zonele afectate de reumatism. Aplica tratamentul timp de mai multe zile.
4. Decoct de cimbrisor
Eficient in diminuarea simptomelor astmului este si decoctul de cimbrisor. Se amesteca doua linguri din aceasta planta intr-un pahar mare de apa. Se lasa timp de opt ore, apoi se pune la fiert la foc mare. Cand amestecul a dat in clocot se continua la foc mic pana cand apa scade la jumatate. Se bea pe loc.
5. Spirt cu sare
Freaca zonele afectate cu un amestec obtinut din spirt si sare. Amesteca doua lingurite de sare de bucatarie si doua lingurite de sare de lamaie in jumatate de litru de spirt, dupa care lasa la macerat timp de o saptamana. Aceasta solutie facuta in casa te ajuta impotriva durerilor si inflamatiilor.
Articol preluat de aici.
De unde se cumpara parafina?