Trentino
PrinteazaTrentino din: vinete, ardei gras, rucola, maghiran, ulei de masline, branza de vaci, mustar si otet de vin.
- 2 vinete
- 1 ardei gas rosu
- 100 g rucola
- 2 fire de maghiran
- ulei de masline pentru prajit
- 300 g branza de vaci
- 3 lingurite mustar potrivit de iute
- 1 lingura otet de vin sau otet balsamic
Mod de preparare:
Speli vinetele, le ştergi şi le tai pe lung în felii groase de 1/2 cm (cu un cuţit bine ascuţit). Sărezi şi laşi să stea 10 minute. Speli ardeiul cu apă fierbinte, îl zvânţi şi îl tai cubuleţe (pui deoparte 2 linguri de ardei).
Speli rucola, o scuturi bine de apă şi îndepărtezi codiţele mai lungi. Toci un pumn de rucola şi frunzuliţele de măghiran. Ştergi feliile de vânătă şi le prăjeşti în uleiul încins, până se rumenesc frumos pe ambele părţi.
Laşi vinetele să se scurgă pe hârtie absorbantă şi amesteci mai întâi brânza de vaci cu muştarul, adaugi rucola tocată şi măghiranul şi condimentezi cu sare şi piper. Intinzi umplutura pe feliile de vânătă, pe care le rulezi (le fixezi, eventual, cu scobitori) şi le aşezi pe un platou adânc, împreună cu restul de rucola.
Presari peste rulouri cubuleţele de ardei rămase, apoi le stropeşti cu ulei.
Trentino
Pofta buna!