Trigoane umplute cu crema de castane din: crema de castane, branza de vaci, zahar, scortisoara, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Pentru aluatul foietaj: 200g crema de castane 250g branza de vaci 20g zahar un praf de scortisoara Pentru decor: 1 ou fulgi de migdale zahar pudra Mod de preparare: Se amesteca foarte […]
Trigoane crocante cu mazare si branza
PrinteazaTrigoane crocante cu mazare si branza din: aluat foitaj, mazare, branza de capra, ceapa verde, patrunjel, oua, frunze de mentă, sare.
- 400 g aluat foitaj
- 450 g mazăre
- 200 g brânză de capră
- 2 fire de ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 1 mănunchi de frunze de mentă
- sare
Mod de preparare:
Fierbe mazărea la aburi. Când se răcoreşte, paseaz-o cu mixerul de mână. Sfărâmă brânza cu furculiţa.
Adaugă, ceapa, pătrunjelul şi menta tocate mărunt.
Potriveşte de sare, leagă cu un ou bătut şi lasă deoparte. întinde foita- jul pe blatul dat cu făină. Taie-I în pătrate.
Pune pe fiecare câte o lingură de umplutură şi unge marginile cu gălbenuş.
Indoaie pătratul pe diagonală, ca să obţii un triunghi, şi sigilează marginile apăsând cu furculiţa.
Unge trigoanele cu gălbenuş, aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi rumeneşte-îe în cuptor în jur de 25 de minute.
Trigoane crocante cu mazare si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Trigoane umplute cu crema de castane
Trigoane cu nuci
Trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara. Ingrediente: foi de plăcintă 1 lingură mare miere 1/2 ceaşcă zahăr 1 1/2 ceaşcă nucă măcinată 1 1/2 ceaşcă pesmet 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se pun la fiert 1/2 ceaşcă apă, mierea şi zahărul pentru 5 minute. In acest sirop se pun […]
Pofta buna!
Bune trigoanele astea