Trigoane cu branza dulce

Printeaza

Trigoane cu branza dulce din: faina, oua, iaurt, unt, sare, ulei, telemea.

Ingrediente:Trigoane cu branza dulce

Aluatul:

  • 250 g făină
  • 100 g iaurt grecesc
  • 3 ouă
  • 200 g unt
  • 2 linguriţe de sare
  • ulei (pentru uns)

Umplutura:

  • 100 g telemea
  • 100 g brânză dulce
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu sarea. Incorporează untul bucăţele. Bate iaurtul cu ouăle şi adaugă-le peste amestecul de făină. Frământă aluatul. Formează o sferă, acoper-o cu folie şi pune-o la frigider o oră.

Scurge bine brânza dulce prin tifon. Rade telemeaua. Amestecă brânzeturile cu ouăle bătute cât să se omogenizeze. întinde aluatul într-o foaie subţire. Unge cu ulei.

Taie fâşii dreptunghiulare.

Pune o lingură din amestecul de brânză şi îndoaie fâşia pe diagnonală. Continuă să pliezi până termini fâşia şi obţii triunghiuri.

Aşază-le în tavă şi coace-le 35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.