Trigoane cu branza dulce
PrinteazaTrigoane cu branza dulce din: faina, oua, iaurt, unt, sare, ulei, telemea.
Aluatul:
- 250 g făină
- 100 g iaurt grecesc
- 3 ouă
- 200 g unt
- 2 linguriţe de sare
- ulei (pentru uns)
Umplutura:
- 100 g telemea
- 100 g brânză dulce
- 2 ouă
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sarea. Incorporează untul bucăţele. Bate iaurtul cu ouăle şi adaugă-le peste amestecul de făină. Frământă aluatul. Formează o sferă, acoper-o cu folie şi pune-o la frigider o oră.
Scurge bine brânza dulce prin tifon. Rade telemeaua. Amestecă brânzeturile cu ouăle bătute cât să se omogenizeze. întinde aluatul într-o foaie subţire. Unge cu ulei.
Taie fâşii dreptunghiulare.
Pune o lingură din amestecul de brânză şi îndoaie fâşia pe diagnonală. Continuă să pliezi până termini fâşia şi obţii triunghiuri.
Aşază-le în tavă şi coace-le 35 de minute.
Pofta buna!