Trigoane cu branza feta si parmezan
PrinteazaTrigoane cu branza feta si parmezan din: branza feta, parmezan, oua, foi de placinta, unt, oregano, sare si piper.
- 250 g branza feta
- 125 g de parmezan ras
- 3 oua
- 500 g foi de palcinta
- 75 g unt
- 1 lingura de oregano uscat maruntit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron brânza mărunţită, parmezanul dat pe răză:oarea mică, 2 ouă bătute, oregano, un vârf de cuţit sare şi un vârf de cuţit piper proaspăt măcinat. Omogenizaţi bine amestecul. Tăiaţi foile de plăcintă în 3 pe lung.
Puneţi pe 2 foi, unse între ele cu unt topit, o lingură din amestecul de brânză, împachetaţi foile de plăcintă, astfel încât să obţineţi un triunghi dreptunghic. Procedaţi la fel până cârtd terminaţi brânza şi foile de plăcintă.
Puneţi trigoanele astfel prăgătite într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt. Ungeţi-le cu ou bătut şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi-le la foc potrivit, circa 35-40 de minute sau până când se rumenesc frumos.
Trigoane cu branza feta si parmezan
Pofta buna!