Trigoane cu crema si curmale

Printeaza

Ingrediente:Trigoane cu crema si curmale

  • 300 g biscuiţi
  • o lămâie
  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml frişcă
  • 150 ml iaurt
  • 50 g curmale
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 80 g unt
  • o lingură de miere
  • 100 ml apă
  • 5 g gelatină
  • 80 g ciocolată neagră
  • topping de căpşuni
  • ciocolată albă
  • căpşuni

 

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat cu puţină apă rece, se topeşte pe foc şi se lasă să se răcească. Intr-un ibric se pun apa, mierea şi 50 g zahăr tos. Se fierbe, se adaugă untul, zahărul vanilinat şi se lasă să se răcească.

Biscuiţii se sfărâmă, se pun într-un castron şi se toarnă siropul. Se amestecă pentru a se încorpora siropul, se aşază într-o formă tapetată cu folie de plastic şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează, se ames­tecă bine cu iaurtul, restul de zahăr tos, gelatina răcită şi curma­lele tăiate în cubuleţe. Se ames­tecă, se toarnă peste biscuiţi şi se nivelează.

Se.presară ciocolată rasă, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce în frigider. Când s-a întărit, compoziţia se scoate din formă, se răstoarnă şi se decorează cu topping de căpşuni. In compoziţia de frişcă se mai pot adăuga ciocolată albă şi căpşuni.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.