Trigoane cu nuca si rahat
PrinteazaTrigoane cu nuca si rahat din: faina, smantana, ou, nuci, rahat, zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 3 linguri smântână
- 1 ou
- 50 g nuci
- 50 g rahat
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci făina cu smântână şi oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie subţire.
O tai pătrate, pui pe fiecare bucată de aluat un miez de nucă sau o bucăţică de rahat. îndoi bucata de aluat astfel încât să obţii un trigon pe care-l aşezi într-o tavă unsă cu margarină. Formezi astfel toate trigoanele, apoi le coci la foc potrivit 15-20 de minute.
După ce s-au răcit puţin le presari cu zahăr.Aşază o furculiţă (la deserturile care se consumă cu furculiţa) sau o linguriţă şi presară din abundenţă zahăr pudră sau cacao.
Pofta buna!