Trigoane delicioase cu legume
PrinteazaO reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac, mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper.
- 10 foi subţiri pentru plăcintă
- 250 g dovleac
- 200 g mazăre
- 1 gălbenuş
- 100 ml apă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură coriandru
- 1 vârf de cuţit praf de ghimbir
- 1 linguriţă curcuma
- ulei pentru prăjit
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt. Taie pulpa de dovleac bucăţele. Prăjeşte într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline încins ceapa şi usturoiul întreg, fără coajă.
Adaugă dovleacul, mazărea, apa şi condimentele, apoi fierbe-le circa 30 de minute, până când compoziţia este moale. Pune sare şi piper, după gust. Las-o să se răcorească şi scoate căţelul de usturoi. Taie fiecare foaie de plăcintă în două.
Aşază pe fiecare bucată câte 1 lingură din compoziţia de legume. Pliază foile de aluat pe lungime, formând triunghiuri. Unge marginile cu gălbenuş şi lipeşte-le.
Prăjeşte trigoanele în baie de ulei încins, la foc mare, până când devin aurii, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.
Trigoane delicioase cu legume
Poftă bună!