Trigoane dulci cu fructe
PrinteazaTrigoane dulci cu fructe din: faina, apa, ulei, otet, sare, ou, ciocolata neagra, scortisoara, portocala, nuca, migdale, struguri, coacaze rosii, zahar pudra, fructe.
- 600 g faina
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
- o lingura cu otet
- o jumatate de lingura cu sare
- un ou
- 200 g ciocolata neagra
- 5 g scortisoara
- o portocala
- 100 g de nuca
- 100 g migdale
- 300 g struguri
- 200 g coacaze rosii
- zahar pudra
- fructe
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă apa călduţă cu uleiul, sarea, oţetul şi oul. Se toarnă peste făina cernută şi se frământă până se obţine un aluat elastic nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă zece minute să se odihnească. Se împarte aluatul în bucăţi şi fiecare se întinde într-o foaie subţire.
Se lasa foaia deoparte, iar restul se presara cu ciocolata rasa, scortisoara, coaja de portocala asa si un amestec de miez de nuca si migdale macinate. Se suprapun foile, se asaza deasupra foaia de aluat oparita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei.
Se introduc in cuptorul incins si se coc la foc potrivit pana devin aurii. Se scot din cuptor, se acopera tava cu un servet de panza us si se lasa zece minute sa se inmoaie. Se taie triunghiuri potrivite, se presara cu zahar pudra, se lasa complet sa se raceasca sau se servesc imediat cu struguri si coacaze rosii.
Pentru un plus de gust, pe langa fructe, trigoanele se mai pot servi cu frica.
Trigoane dulci cu fructe
Pofta buna!