Trigoane cu fructe confiate şi proaspete
PrinteazaTrigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 350 g foi subţiri de plăcintă
- 1 albuş
- 1 1 ulei de arahide pentru prăjit
pentru umplutură:
- 120 g gem de prune
- 70 g caise confiate
- 50 g miez de nucă
- 50 g migdale
- 50 g alune de pădure
- 50 g stafide
- 1 portocală
- 1/2 pahar brandy
pentru decor:
- 30 g zahar
Mod de preparare:
Pune miezul de nucă, migdalele, alunele curăţate de pieliţe şi caisele în blender şi mixează-le circa 1 minut. Toarnă într-un castron fructele tocate, stafidele şi jumătate din cantitatea de brandy în care le-ai înmuiat. Adaugă gemul şi coaja de portocală rasă şi amestecă bine.
Intinde aluatul şi taie-1 pătrate cu latura de circa 10-12 cm. Unge bucăţile de aluat cu albuş bătut şi pune pe jumătate din suprafaţa lor o lingură cu vârf de umplutură.
Pliază aluatul pe diagonală, formând triunghiuri şi lipeşte-le marginile unse cu încă puţin albuş bătut.
Pune câte un triunghi în baie de ulei încins şi prăjeşte-le câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate-le cu paleta pe hârtie absorbantă. Aranjează trigoanele pe un platou, pre- sară-le cu zahăr pudră cernut şi serveşte-le.
Trigoane cu fructe confiate şi proaspete
Poftă bună!