Trigoane cu nuci si scortisoara
PrinteazaTrigoane cu nuci si scortisoara din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara, ulei, miere, zahar vanilinat.
- 1/2 pachet foi de placinta
- 2 linguri miere
- cate 1 1/2 cana de zahar, nuca macinata si pesmet
- 1 lingura scortisoara macinata
- 1 lingura ulei pentru tava
pentru sirop:
- 200 ml apa
- 2 linguri miere
- 1 baton scortisoara
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Fierbi 200 ml apă cu mierea şi zahărul, pentru 5 minute. In siropul obţinut, încorporezi nucile, scorţişoara şi pesmetul şi omogenizezi. Tai foile de plăcintă în fâşii late de 7 cm, pe care le ungi cu ulei. Pui într-un capăt o lingură de umplutură şi pliezi pe diagonală, suprapunând marginea superioară a fâşiei peste latura lungă.
Pliezi din nou, după diagonală, apoi împachetezi mai departe triunghiul format, în foaie de plăcintă, prin plieri repetate, o dată pe latura mică a triunghiului, o dată pe diagonală, până când se termină fâşia. Aşezi trigoanele într-o tavă mare, în prealabil unsă cu ulei şi le coci timp de 10 de minute, la foc iute, până se rumenesc frumos.
Fierbi apa împreună cu batonul de scorţişoară. Când a scăzut la jumătate, scoţi batonul şi adaugi zahărul şi zahărul vanili¬nat. Prepari un sirop gros, pe care îl iei de pe foc şi îi adaugi mierea. Aşezi trigoanele într-o tavă, unul lângă altul.
Le stropeşti cu siropul şi le consumi după ce le-ai păstrat la rece. Dacă nu îţi plac deserturile foarte dulci, poţi să consumi trigoanele neînsiropate.
Trigoane cu nuci si scortisoara
Pofta buna!