Trigoane cu nuci
PrinteazaO reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet si scortisoara.
- 1/2 pachet foi pentru placinta
- 1 lingura mare de miere
- 200 g zahar
- 200 g nuca macinata
- 200 g pesmet
- 1 lingura scortisoara
Mod de preparare:
Se prepară un sirop: se pun la fiert 200 ml apă cu mierea şi zahărul, cea 5 min. In siropul obţinut se înglobează nucile, scorţişoara şi pesmetul.
Se taie foile de plăcintă în fâşii late de cea 7 cm; se ung cu ulei. Se aşază într-un capăt o lingură de umplutură şi se pliază pe diagonală, suprapunând marginea superioară a fâşiei peste latura lungă.
Se împachetează mai departe triunghiul format, în foaie de plăcintă, prin pliere o dată pe latura mică a triunghiului, o dată pe diagonală. Se aşază trigoanele într-o tavă mare şi se coc 20 de min. în cuptorul încins la foc iute, până se rumenesc.
Trigoane cu nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- trigoane cu nuca
A facut cineva reteta de trigoane? Cum a iesit, ca vreau s-o incerc si eu