Trigoane umplute cu carne

Printeaza

Trigoane umplute cu carne din: foi de placinta, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, pulpa de vitel, coriandru, patrunjel, salvie, miere, lamaie, vin rosu, menta, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g foi subtiri de placinta
  • 2-3 firisoare sofran
  • 100 g unt
  • ulei de floarea soarelui
  • 300 g pulpa de vitel
  • o legatura coriandru
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 frunze salvie
  • o lingurita miere
  • o lamaie
  • 50 ml vin rosu
  • menta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie carnea cubuleţe şi se toacă, iar pasta obţinută se pune în tigaia tapetată cu unt.

Se căleşte câteva minute la foc moderat şi se adaugă vinul roşu, salvia şi coriandrul tocate mărunt, mierea, puţină zeamă de lămâie, sare şi piper. După ce s-a fiert, se lasă deoparte să se răcorească.

Intre timp, se incalzeste untul, se adauga sofranul si 1-2 lingurite de ulei si se ung foile cu o pensula.

Se taie astfel incat sa capete forma de trigoane, se umplu cu carne, se infosoara si se prajesc, apoi se scot pe un servet absorbnat.

Trigoanele se servesc fie cu sos de smântână, fie cu sos de roşii. Se ornează cu frunzuliţe de mentă.

 

Trigoane umplute cu carne

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.