Triunghiuri cu carne
PrinteazaTriunghiuri cu carne din: faina, branza, praf de copt, oua, ceapa, carne tocata.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 gălbenuşuri
- sare
Pentru umplutură:
- 1 ou
- 1 ceapă
- 300 g amestec de carne tocată
- 1 morcov
- sare
- piper
- 1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Pentru aluat, frămânţi brânza de vaci cu făina, praful de copt, sarea şi gălbenuşurile.
Trebuie să obţii un aluat moale, uşor lipicios, dar pe care să-l poţi modela cu uşurinţă.
Dacă mai este nevoie, mai poţi adăuga puţină făină pentru a obţine un aluat potrivit.
Il înveleşti în folie alimentară şi-l pui la frigider o oră.
Intre timp te ocupi de umplutură. într-o tigaie pui carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, morcovul dat prin râzătoare şi usturoiul pisat.
Laşi pe foc până scade toată zeama. După ce s-a răcit, adaugi în amestec oul, sare şi piper, după gust.
Intinzi aluatul pe masă într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm.
Decupezi triunghiuri pe care le umpli cu amestecul de came.
Lipeşti bine marginile fiecărui triunghi şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt.
Le coci 20 de minute în cuptorul încins, în prealabil.
Pofta buna!