Triunghiuri cu ciocolata
PrinteazaTriunghiuri cu ciocolata din: faina, zahar, unt, crema de branza, smantana, oua, ciocolata.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 4 linguri de praf de pudding de vanilie
- 140 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 500 g cremă de brânză
- 150 g smântână
- 4 ouă
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 125 g zahăr
- 200 g ciocolată cu lapte tocată mărunt
- făină pentru suprafaţa de lucru
- grăsime pentru tavă
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 °C. Ingredientele pentru aluat se pun într-un vas, împreună cu untul. Se frământă rapid, eventual se adaugă puţin lapte.
Aluatul se împarte uniform într-o tavă unsă cu grăsime, iar marginea se întoarce în sus. Se coace circa 15 minute, se scoate din cuptor şi se lasă aproximativ 5 minute să se răcească.
Pentru umplutură se omogenizează crema de brânză cu smântână, ouăle, zahărul vanilat şi cu zahărul, bătându-se spumă. Ciocolata se mărunţeşte şi se topeşte la bain- marie.
Amestecul spumos pe bază de brânză se întinde uniform peste blat. Ciocolata lichidă se toarnă peste amestec în fir subţire, iar cu ajutorul unei frigărui sau a unei furculiţe se creează vârtejuri.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit circa 35 de minute, până când se întăreşte umplutura.
Triunghiuri cu ciocolata
Pofta buna!