Triunghiuri cu ciocolata

Printeaza

Triunghiuri cu ciocolata din: faina, zahar, unt, crema de branza, smantana, oua, ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 linguri de praf de pudding de vanilie
  • 140 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 500 g cremă de brânză
  • 150 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 125 g zahăr
  • 200 g ciocolată cu lapte tocată mărunt
  • făină pentru suprafaţa de lucru
  • grăsime pentru tavă

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 °C. Ingredientele pentru aluat se pun într-un vas, împreună cu untul. Se frământă rapid, eventual se adaugă puţin lapte.

Aluatul se împarte uniform într-o tavă unsă cu grăsime, iar marginea se întoarce în sus. Se coace circa 15 minute, se scoate din cuptor şi se lasă aproximativ 5 minute să se răcească.

Pentru umplutură se omogenizează crema de brânză cu smântână, ouăle, zahărul vanilat şi cu zahărul, bătându-se spumă. Ciocolata se mărunţeşte şi se topeşte la bain- marie.

Amestecul spumos pe bază de brânză se întinde uniform peste blat. Ciocolata lichidă se toarnă peste amestec în fir subţire, iar cu ajutorul unei frigărui sau a unei furculiţe se creează vârtejuri.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit circa 35 de minute, până când se întăreşte umplutura.

Triunghiuri cu ciocolata

Triunghiuri_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.