Triunghiuri cu crema de lamaie
PrinteazaTriunghiuri cu crema de lamaie din: ou, zahar, lapte, ulei, bicarbonat de amoniu, cacao, faina, sare, crema cu gust de lamaie, zahar pudra, apa fierbinte si nuca de cocos.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
- 2 linguri cacao
- 200 g făină
- 1 praf de sare
Pentru cremă
- 2 plicuri cremă cu gust de lămâie
- 400 ml lapte
- 6 linguri zahăr pudră
Pentru glazură şi decor
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 2-3 linguri apă fierbinte
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Mixezi oul cu zahărul, până se topesc cristalele, apoi adaugi pe rând amoniacul stins în lapte, uleiul, sarea şi făina. Vei obţine un aluat potrivit de tare, pe care îl împărţi în 3. Intinzi 2 bucăţi sub formă de dreptunghi de dimensiunea tăvii (20×25 cm) şi coci pe rând foi subţiri, pe dosul tăvii presărate cu făină. In compoziţia rămasă, încorporezi cacao şi 1-2 linguri de făină. Modelezi 12 suluri subţiri, lungi cât tava, pe care le coci în tavă, 6-7 minute, la foc mediu.
Prepari crema de lămâie respectând indicaţiile de pe ambalaj.
Tai foile pe lungime, în 3 fâşii. Pe una dintre fâşii întinzi cremă, apoi aşezi 3 rulouri, la distanţă unele de altele. Ungi cu cremă, apoi aşezi 2 rulouri, din nou cremă şi ultimul rulou pe care îl acoperi cu cremă. Lipeşti cu cremă celelalte două fâşii de aluat, realizând astfel o prismă triunghiulară.
Fierbi ingredientele pentru glazură până obţii un sirop gros. Imbraci prăjitura cu glazură şi presari nucă de cocos. Tai prăjitura a doua zi, când s-a înmuiat aluatul.
Triunghiuri cu crema de lamaie
Pofta buna!