Triunghiuri cu pasta de linte
PrinteazaTriunghiuri cu pasta de linte din: usturoi, ulei de masline, linte, busuioc, pasta de tomate, parmezan, sare, piper, spanac, toast.
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 75 g linte roşie
- 200 ml supă de legume
- 16 de legătură de busuioc
- 1 lingură de pastă de tomate
- 2 linguri de parmezan proaspăt ras
- sare
- piper
- 50 g frunze tinere de spanac
- 8 felii de toast
Mod de preparare:
Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt, apoi se sotează împreună cu lintea într-o crăticioară, într-o lingură de ulei încins. Se toarnă pe deasupra supa de legume şi se lasă totul să fiarbă la foc mic circa 15 minute.
Se spală busuiocul, se aleg frunzuliţele şi se toacă mărunt. Piureul se asezonează cu busuioc, pastă de tomate, parmezan, sare şi piper. La final, lintea bine scursă se pasează împreună cu uleiul de măsline rămas.
Spanacul se spală bine, se curăţă şi se usucă prin centrifugare intr-un castron special.
Feliile de pâine se prăjesc şi se ung cu pasta de linte. Pe 4 felii se distribuie spanacul, iar deasupra se aşează celelatte 4 felii unse cu pastă.
Se presează uşor, după care sandviciurile se taie pe diagonală şi se servesc.
Triunghiuri cu pasta de linte
Pofta buna!
Like!