Triunghiuri de mamaliguta cu rosii
PrinteazaTriunghiuri de mamaliguta cu rosii din: lapte, sare, nucsoara, malai, rosii, otet, ulei, piper, zahar, busuioc.
- 250 ml lapte
- săre
- nucşoară proaspăt măcinată
- 110 g mălai grişat
- 400 g roşii mici
- 1 lingură de oţet de vin alb
- 70 ml ulei de măsline
- piper
- zahăr după gust
- 1/2 legătură de busuioc
Mod de preparare:
Laptele se dă în clocot împreună cu 250 ml de apă, sare şi o priză de nucşoară. Se adaugă mălaiul şi se fierbe la foc mediu circa 15 minute, amestecând continuu.
Când este gata, mămăliguţa se întinde în strat de 1,5 cm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care se lasă să se răcească şi se păstrează aproximativ 3 ore la rece.
Roşiile se spală, se curăţă de cotor şi se taie în opt. Se prepară un dressing din oţet, 5 linguri de ulei, sare, piper şi zahăr.
Mămăliguţa se rupe în bucăţi şi se prăjeşte în uleiul rămas. După aceea, se amestecă într-un bol cu feliile de roşii şi cu dressingul.
Busuiocul se spală, se scutură de apă, se aleg doar frunzuliţele şi se toacă. La final, salata cu mămăliguţă se ornează cu busuioc şi se serveşte călduţă.
Triunghiuri de mamaliguta cu rosii
Pofta buna!