Triunghiuri de paine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si piper.
- 1 pâine toast întreagă (nefeliată)
- 600 g inele de calamar
- 350 g roşii
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 ml vin alb
- 15 g ghimbir
- 7-8 frunze de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru decor:
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Taie pâinea felii groase de 1 cm, îndepărtează coaja, apoi taie-le triunghiuri. Aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor 5 minute, la 180° C, apoi scoate-le. Decongelează inelele de calamar. Scufundă roşiile în apă clocotită câteva secunde, scurge-le, curăţă-le de pieliţă şi taie-le cubuleţe.
Curăţă ghimbirul, taie-1 bastonaşe subţiri şi căleşte-1, împreună cu usturoiul zdrobit, într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă inelele de calamar şi sotează-le circa 3 minute la foc mare.
Toarnă vinul şi fierbe până când acesta se evaporă. Pune sare şi piper, după gust, adaugă roşiile, fierbe totul 2-3 minute şi încorporează frunzele de busuioc tăiate mai mare. Adaugă sare dacă mai este nevoie.
Aşază câte 2-3 linguriţe din această compoziţie pe fiecare felie de pâine prăjită, pune-le în cuptorul încins la 180° C şi lasă-le câteva secunde să se încălzească. Scoate-le din cuptor şi presară-le cu pătrunjel tocat. Serveşte-le imediat.
Triunghiuri de pâine prăjită cu ineie de calamar şi ghimbir
Poftă bună!