Triunghiuri de paine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Triunghiuri de paine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

  • 1 pâine toast întreagă (nefeliată)
  • 600 g inele de calamar
  • 350 g roşii
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 200 ml vin alb
  • 15 g ghimbir
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 1 lingură pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Taie pâinea felii groase de 1 cm, îndepărtează coaja, apoi taie-le triunghiuri. Aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor 5 minute, la 180° C, apoi scoate-le. Decongelează inelele de calamar. Scufundă roşiile în apă clocotită câteva secunde, scurge-le, curăţă-le de pieliţă şi taie-le cubuleţe.

Curăţă ghimbirul, taie-1 bastonaşe subţiri şi căleşte-1, împreună cu usturoiul zdrobit, într-o tigaie cu ulei în­cins. Adaugă inelele de calamar şi sotează-le circa 3 minute la foc mare.

Toarnă vinul şi fierbe până când acesta se eva­poră. Pune sare şi piper, după gust, adaugă roşiile, fierbe totul 2-3 minute şi încorporează frunzele de busuioc tăiate mai mare. Adaugă sare dacă mai este nevoie.

Aşază câte 2-3 linguriţe din această compoziţie pe fie­care felie de pâine prăjită, pune-le în cuptorul încins la 180° C şi lasă-le câteva secunde să se încălzească. Scoate-le din cup­tor şi presară-le cu pătrunjel tocat. Serveşte-le imediat.

Triunghiuri de pâine prăjită cu ineie de calamar şi ghimbir

Triunghiuri de paine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.