Triunghiuri cu struguri
PrinteazaO reteta de triunghiuri cu stuguri din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, crema de branza, galbenusuri, zahar pudra, struguri, lichior de migdale, ciocolata cu lapte si unt.
pentru blat:
- 6 ouă
- 5 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- un plic zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- un praf sare
pentru cremă:
- 300 g cremă de brânză
- 5 gălbenuşuri
- 250 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- 400 g struguri albi de masă
- 100 ml lichior de migdale
- 300 g ciocolată cu lapte
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spală pentru început strugurii, se lasă câteva minute sub jetul de apă si se desfac de pe ciorchini. Boabele de struguri se pun într-un bol şi se ţin în lichiorul de migdale. Se acoperă cât timp se prepară compoziţiile.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi făina cernută.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt si se bagă în cuptor. Se topeşte ciocolata la baie de aburi si se adaugă untul.
Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se amestecă cu crema de brânză. După ce s-a copt blatul, se lasă să se răcească, se întinde crema de brânză, se pun boabele de struguri şi se toarnă glazura de ciocolată.
Se lasă să se răcească si se serveşte ornată cu struguri proaspeţi.
Triunghiuri cu struguri
Pofta buna!