Trufe de casa vegetariene
PrinteazaTrufe de casa vegetariene din: hrisca, nuci, migdale, susan, seminte de floarea soarelui, cacao, miere, sare, scortisoara.
Ingrediente:
- 300 g hrişcă
- 200 g nuci măcinate
- 150 g migdale fin măcinate
- 10 curmale
- 100 g seminţe de susan
- 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite
- 50 g cacao
- 50 g miere
- câte 1 praf de sare şi de scorţişoară fin măcinată
Mod de preparare Trufe de casa vegetariene:
Se pun într-un bol boabele de hrişcă, se spală, se scurge apa şi se opăresc cu un volum de apă de două ori mai mare decât volumul lor.
După ce s-a răcit apa, se pune bolul în frigider până a doua zi.
Se curăţă curmalele de sâmburi şi se hidratează 2 ore, în apă rece cât să le acopere, eventual amestecată cu esenţă de rom.
Se mixează în blender nucile, migdalele, seminţele de susan, curmalele scurse şi seminţele de floarea-soarelui.
Se înglobează hrişcă scursă, mierea, scorţişoara şi sarea; se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.
In jumătate din compoziţie se încorporează praf de cacao, apoi se modelează bomboane cu diametrul de 3-4 cm din ambele compoziţii şi se aşază pe un platou, alternând culorile.
Pofta buna!