Trufe de casa vegetariene

Printeaza

Trufe de casa vegetariene din: hrisca, nuci, migdale, susan, seminte de floarea soarelui, cacao, miere, sare, scortisoara.

Ingrediente:

  • 300 g hrişcă
  • 200 g nuci măcinate
  • 150 g migdale fin măcinate
  • 10 curmale
  • 100 g seminţe de susan
  • 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite
  • 50 g cacao
  • 50 g miere
  • câte 1 praf de sare şi de scorţişoară fin măcinată

 

 

Mod de preparare Trufe de casa vegetariene:

Se pun într-un bol boabele de hrişcă, se spală, se scurge apa şi se opăresc cu un volum de apă de două ori mai mare decât volumul lor.

După ce s-a răcit apa, se pune bolul în frigider până a doua zi.

Se curăţă curmalele de sâmburi şi se hidratează 2 ore, în apă rece cât să le acopere, eventual amestecată cu esenţă de rom.

Se mixează în blender nucile, migdalele, seminţele de susan, curmalele scurse şi seminţele de floarea-soarelui.

Se înglobează hrişcă scursă, mierea, scorţişoara şi sarea; se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.

In jumătate din compoziţie se încorporează praf de cacao, apoi se modelează bomboane cu diametrul de 3-4 cm din ambele compoziţii şi se aşază pe un platou, alternând culorile.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.