Trufe de ciocolată albă şi cozonac
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe de ciocolata alba si cozonac din: ciocolata alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata menaj.
- 200 g ciocolată albă
- 120 g cozonac (sau panettone)
- 3 linguri rom
pentru decor:
- fulgi de migdale
- coajă de portocală confiată
- ciocolată menaj
Mod de preparare:
Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie. Intre timp, sfărâmă cozonacul şi stropeşte-l cu rom. Amestecă bine cu mâinile. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi încorporează cozonacul.
Amestecă bine şi lasă compoziţia să se răcească, apoi formează trufele, aşezându-le în cupe mici de hârtie. Decorează-le, după gust şi fantezie, cu fulgi de migdale prăjite, coajă de portocale confiată şi ciocolată. Păstrează-le la rece până când le serveşti.
Trufe de ciocolată albă şi cozonac
Pofta buna!