Trufe de ciocolată şi cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj, smantana dulce, unt, galbenusuri, lichior de cafea, ciocolata alba, fulgi de nuca de cocos, cafea solubila si zahar vanilat.
- 300 g ciocolată menaj
- 50 ml smântână dulce
- 30 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură lichior de cafea
- 2 linguri cafea solubilă
pentru decor:
- ciocolată menaj
- ciocolată albă
- cacao dulce
- fulgi de nucă de cocos
- cafea solubilă
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pune ciocolata într-o crăticioară şi topeşte-o la bain- marie, amestecând continuu. Adaugă gălbenuşurile, untul, smântână, lichiorul şi cafeaua solubilă. Amestecă bine toate ingredientele şi pune vasul în frigider.
Când compoziţia s-a răcit bine, formează din ea biluţe şi scufundă-le pe rând în ciocolată topită albă şi neagră şi aşază-le pe un grilaj să se întărească.
Poţi realiza şi variante mai simple, tăvălind trufele prin cacao amestecată cu zahăr, prin fulgi de nucă de cocos sau prin cafea solubilă amestecată cu puţin zahăr vanilat.
Trufe de ciocolată şi cafea
Pofta buna!