Trufe de ciocolată şi cocos

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cocos din: ciocolata cu lapte, fulgi de cocos, smantana dulce, alune de padure si cacao.

Ingrediente:Trufe de ciocolată şi cocos

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 150 g fulgi de cocos
  • 70 ml smântână dulce
  • 60 g alune de pădure
  • 1 linguriţă cacao

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ciocolata şi pune-o într-un castron de sticlă împreună cu smântână. Topeşte-o la bain-marie, ames­tecând frecvent cu o lingură de lemn. Când ai obţinut o compoziţie omogenă, dă vasul deoparte.

Incorporează cacaua şi alunele tocate mărunt. Lasă compoziţia să se răcească până când capătă o consis­tenţă la care să poată fi prelucrată.

Formează din ea biluţe de mărimea unei nuci, apoi tăvăleşte-le prin fulgii de cocos. Lasă-le să se odihnească în frigider câteva ore înainte de a le servi.

Trufe de ciocolată şi cocos

Trufe de ciocolată şi cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.