Trufe de ciocolată şi cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cocos din: ciocolata cu lapte, fulgi de cocos, smantana dulce, alune de padure si cacao.
- 200 g ciocolată cu lapte
- 150 g fulgi de cocos
- 70 ml smântână dulce
- 60 g alune de pădure
- 1 linguriţă cacao
Mod de preparare:
Toacă mărunt ciocolata şi pune-o într-un castron de sticlă împreună cu smântână. Topeşte-o la bain-marie, amestecând frecvent cu o lingură de lemn. Când ai obţinut o compoziţie omogenă, dă vasul deoparte.
Incorporează cacaua şi alunele tocate mărunt. Lasă compoziţia să se răcească până când capătă o consistenţă la care să poată fi prelucrată.
Formează din ea biluţe de mărimea unei nuci, apoi tăvăleşte-le prin fulgii de cocos. Lasă-le să se odihnească în frigider câteva ore înainte de a le servi.
Trufe de ciocolată şi cocos
Pofta buna!