Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, cimbru, smantana, sare, piper, marar. Această rețetă este o explozie de arome și texturi, iar adăugarea de cimbru aduce un gust rafinat acestui preparat tradițional. Reteta Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru: Ingrediente: 500 grame ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă mare, tocată fin […]
Trufe de ciocolata cu migdale si menta
PrinteazaTrufe de ciocolata cu migdale si menta din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale.
Ingrediente:
- 150ml de smântână pentru frişcă
- 100g de ciocolată albă, tocată
- 100g de ciocolată neagră, tocată
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de miere
- 1 linguriţă esenta de mentă
- 2 ardei iuţi roşii, tocaţi grosier
- 50g de migdale decojite, tocate fin şi prăjite
Mod de preparare:
Pune smântână într-o oală şi încălzeşte-o până când încep să iasă aburi, dar nu să fiarbă. Pune ciocolata tocată şi untul într-un bol, toarnă peste ele smântână fierbinte şi amestecă pentru a omogeniza compoziţia.
Adaugă mierea, esenta de mentă şi ardeii iuţi. Ţine compoziţia la frigider până când devine fermă – circa 2 ore.
Cu ajutorul unei linguri pentru îngheţată, modelează trufele. Tăvăleşte-le prin migdale măcinate şi pune-le într-o tavă.
Acoperă-le şi ţine-le la rece până când urmează să le serveşti.
Trufe de ciocolata cu migdale si menta
Pofta buna!
Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci
Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]