Trufe de ciocolata cu migdale si menta

Printeaza

Trufe de ciocolata cu migdale si menta din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale.

Ingrediente: 

  • 150ml de smântână pentru frişcă
  • 100g de ciocolată albă, tocată
  • 100g de ciocolată neagră, tocată
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de miere
  • 1 linguriţă esenta de mentă
  • 2 ardei iuţi roşii, tocaţi grosier
  • 50g de migdale decojite, tocate fin şi prăjite

 

Mod de preparare:

Pune smântână într-o oală şi încălzeşte-o până când încep să iasă aburi, dar nu să fiarbă. Pune ciocolata tocată şi untul într-un bol, toarnă peste ele smântână fierbinte şi amestecă pentru a omogeniza compoziţia.

Adaugă mierea, esenta de mentă şi ardeii iuţi. Ţine compoziţia la frigider până când devine fermă – circa 2 ore.

Cu ajutorul unei linguri pentru îngheţată, modelează trufele. Tăvăleşte-le prin migdale măcinate şi pune-le într-o tavă.

Acoperă-le şi ţine-le la rece până când urmează să le serveşti.

 

Trufe de ciocolata cu migdale si menta

Trufe_de_ciocolata_cu_migdale_si_menta

Pofta buna!

 

 

 

Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru

Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, cimbru, smantana, sare, piper, marar. Această rețetă este o explozie de arome și texturi, iar adăugarea de cimbru aduce un gust rafinat acestui preparat tradițional. Reteta Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru: Ingrediente: 500 grame ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă mare, tocată fin […]

Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci

Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.