Trufe de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra, lapte, lichior, cacao.

Ingrediente:Trufe de ciocolată

  • 250 g ciocolată de menaj de bună calitate
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 70 ml de lapte
  • 2 linguriţe de lichior, după gust
  • 3 linguri cacao pudră

 

 

Mod de preparare:

Laptele şi zahărul se pun pe foc să fiarbă şi se ames­tecă mereu. După ce a dat în fiert, se trage amestecul de pe foc şi se pune untul. Se amestecă energic pentru încorporare completă.

Pe baie de apă se topeşte ciocolata, care se toarnă apoi peste lapte şi unt.

Se pune şi lichiorul şi se amestecă cu grijă. In tava mare de aragaz se toarnă pasta obţinută, într-un strat uniform, şi se dă pentru două ore la frigider.

Apoi se modelează biluţe, care se trec prin cacao şi se pun din nou la frigider până în momentul servirii.

Trufe de ciocolată

Trufe de ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.