Trufe de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra, lapte, lichior, cacao.
- 250 g ciocolată de menaj de bună calitate
- 150 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 70 ml de lapte
- 2 linguriţe de lichior, după gust
- 3 linguri cacao pudră
Mod de preparare:
Laptele şi zahărul se pun pe foc să fiarbă şi se amestecă mereu. După ce a dat în fiert, se trage amestecul de pe foc şi se pune untul. Se amestecă energic pentru încorporare completă.
Pe baie de apă se topeşte ciocolata, care se toarnă apoi peste lapte şi unt.
Se pune şi lichiorul şi se amestecă cu grijă. In tava mare de aragaz se toarnă pasta obţinută, într-un strat uniform, şi se dă pentru două ore la frigider.
Apoi se modelează biluţe, care se trec prin cacao şi se pun din nou la frigider până în momentul servirii.
Trufe de ciocolată
Pofta buna!