Trufe cu ciuperci si vin
PrinteazaTrufe cu ciuperci si vin din: trufe negre de Perigord, vin alb secrachiu de drojdie sau de coniac, pastă de peşte, oua, ciuperci, ghimbir, sare, piper.
- 300 g trufe negre de Perigord
- 100 ml vin alb sec
- 1 păhărel de rachiu de drojdie sau de coniac
- 20 g pastă de peşte
- 2 ouă proaspete
- 200 g ciuperci
- 1 praf de ghimbir
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală trufele şi se taie gros(olan în felii, după care se fierb înăbuşit cu vinul alb şi coniacul, timp de 15 minute, într-o oală de fontă emailată cu un capac închis ermetic.
Intre timp, se spală ciupercile şi se taie în trei sau patnl. Imediat ce trufele s-au fiert, se adaugă pasta de peşte, se sparg ouăle şi se aşază deasuprâ ciupercile.
Se sărează, se piperează, se presară ghimbir şi se lasă să fiarbă alte câteva minute descoperit, până când se întăresc albuşurile de ou. Se împarte compoziţia în două farfurii şi se serveşte caldă.
Pofta buna!