Trufe in crusta de migdale

Printeaza

Trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom.

Ingrediente:

  • 200 g  cozonac
  • 150 g ciocolată menaj
  • 80 g migdale
  • 3 linguri rom

 

Mod de preparare:

Trufe in crusta de migdale: Se fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe.

Topeşte ciocolata la bain-marie şi scufundă în ea biluţele ca să se acopere pe toată suprafaţa. Ca metodă alternativă, poţi unge biluţele cu ciocolată cu ajutorul unei pensule.

Usucă migdalele tăiate feliuţe subţiri într-o tavă pusă în cuptor, până când încep să se coloreze.

Tăvăleşte biluţele prin migdale şi lasă-le să se răcească la temperatura camerei, aşezate pe o tavă. Serveşte trufele la sfârşitul mesei, însoţite de un vin semidulce.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.