Trufe in crusta de migdale
PrinteazaTrufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom.
Ingrediente:
- 200 g cozonac
- 150 g ciocolată menaj
- 80 g migdale
- 3 linguri rom
Mod de preparare:
Trufe in crusta de migdale: Se fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe.
Topeşte ciocolata la bain-marie şi scufundă în ea biluţele ca să se acopere pe toată suprafaţa. Ca metodă alternativă, poţi unge biluţele cu ciocolată cu ajutorul unei pensule.
Usucă migdalele tăiate feliuţe subţiri într-o tavă pusă în cuptor, până când încep să se coloreze.
Tăvăleşte biluţele prin migdale şi lasă-le să se răcească la temperatura camerei, aşezate pe o tavă. Serveşte trufele la sfârşitul mesei, însoţite de un vin semidulce.
Pofta buna!