Trufe cu ciocolata si mascarpone
PrinteazaTrufe cu ciocolata si mascarpone din: ciocolata, cacao, mascarpone, coniac, galbenus.
- 300 g ciocolată
- 250 g mascarpone
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu coniac
- cacao
Mod de preparare:
Rupe ciocolata în bucăţi într-un castron pe care îl pui în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron.
Adaugă gălbenuşurile proaspete şi coniacul, iar când s-au încorporat, pune crema mascarpone rece. Amestecă bine şi repede şi dă la rece până începe să se întărească puţin.
Răstoarnă compoziţia pe o foaie de pergament, rulează de grosimea unei bomboane) şi strânge bine la capete. Dă din nou la rece câteva ore.
Inainte dea le servi, modelează-le uşor în palmele pudrate cu cacao.
Pofta buna!